GeenNuance.nl


Fine pizza of ass
07/08/2006, 16:12
Filed under: Food!, Voyeurisme

De dag van gisteren was voedseltechnisch een nogal vreemde. In de koelkast lag nog wel een bak pasta die over was gebleven van vrijdag, maar daar had ik niet echt veel zin in. Nee, pizza… Damn, ik stond me daar toch een potje te kwijlen…

Maar goed, ik heb natuurlijk helemaal geen zin om naar zo’n pizzeria toe te lopen, dus moet er wat gebeld worden. Tja, dat kan bij mijn ouders in het dorp wel hoor, geen probleem. Alleen moet je dan wel menukaarten en telefoonnummers hebben. Dat was wat moeilijker, of ze moesten van de andere kant van de stad komen – en juist deze pizzaboeren gaven geen ‘koud? dan krijg je je geld terug’-garantie. Dan kom je bij Domino’s uit en daar vind ik de prijs helemaal niet in overeenstemming met de daarvoor geleverde kwaliteit.

Een andere oplossing. Pfff, eens denken hoor. Ik ben hier ooit wel eens naar een Italiaan geweest en weet dat-ie tot beste van de streek is gekozen, maar waar die tent nou ook alweer zit… Na een kwartier zoeken ben ik er uiteindelijk, maar weet ik nog steeds niet of ze daar ook aan afhalen doen. Ik loop op de stoot van een serveerster af en die zegt dat het geen enkel probleem is.

Hmmm, het menu geeft aan dat een Carbonara maar € 8,50 kost. Goedkope tent. Niet verwonderlijk dat ik tegen de stoot van een serveerster zeg dat ik wel graag een Carbonara blief. Dat was het wachten wel waard. Ten eerste omdat ik een klein half uur ongegeneerd naar haar world class derrière kon staren, om nog maar te zwijgen van dat leuke koppie en die fijne jetsers. Ten tweede omdat ik toen ik thuisgekomen was zo goed als klaarkwam. Zelden zo’n fijne pizza gehad. Niet erg om daar de eerste helft van Roeselare-Club Brugge voor te missen.

Vlak voor ik die toko verlaat om thuis die schijf naar binnen te werken, besluit ik dat het toch wel handig is om die lieden wat geld te geven. Zo zonder te betalen weglopen had op zich ook wel gekund, maar persoonlijk vind ik dat wat asociaal. ‘Dat is dan € 5,50’, zegt een stuk lelijker dame, die niet verwonderlijk dan ook niet veel meer deed dan drankjes inschenken en die door de stoot van een serveerster vervolgens bij de gasten laat neerpleuren.

‘€ 5,50? Ik dacht dat het € 8,50 was, dat stond op de menukaart buiten’, antwoordde ik verbaasd, toen ik haar een briefje van vijftig overhandigde.

‘Ja, maar dat is wanneer je hem hier opeet’, antwoordt de minger. ‘Heb je er misschien vijftig cent bij?’

Eerder die dag maakte ik al een andere culinaire uitspatting. Er lagen nog twee appels die niet echt meer lekker waren om nog uit de hand op te eten, maar zich zeker wel leenden voor andere voedseltechnische mogelijkheden. Hé, Mutti heeft in de diepvries nog bladerdeeg liggen. Wat? Nog kaneel, rozijnen en krenten ook. Appelflappen, maar dan gewoon vierkant gevouwen. Hé, daar liggen nog wat aardbeien van zaterdag. What the fuck, die flikker ik er ook gewoon nog door. We zien wel hoe het smaakt.

Enfin, ik had genoeg ingrediënten om vier exemplaren te bouwen, waar ik op één, hooguit twee had gerekend. Maar hé, het spul moest op hè, zonde om het weg te gooien. Dus ik ‘s middags bij de thee zo’n unit, bij het dessert, inclusief wat in de diepvries opgedoken geslachtsroomijs en in de koelkast aangetroffen chocoladesaus – zowaar nog houdbaar ook. Alleen vergeten nog een extra dot slagroom erop te jassen – die bus heb ik pas vanmiddag ontdekt.

Man, lang leve het culinaire experiment. Was zeer geslaagd. ‘s Avonds bij de koffie weer zo’n geval en raad eens wat ik nu nuttig, naast een bakkie earl grey. Yep. Zie de foto, alleen dan zonder ijs en saus, dat lijkt me duidelijk.


5 Comments so far
Leave a comment

Oh. My. God.
Help!! Ik stik!!!

Comment by Marijne

P.S. Wat is een minger?

Comment by Marijne

@Marijne:
* klopt op Marijnes rug *
Komt uit het Engels. Zie: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=minger

Comment by DOL

Goh, grappige site.

Comment by Marijne

@Marijne:
Ja, ik weet wel waar ik naar verwijs.

Comment by DOL
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: